flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення Морозу Станіславу Юрійовичу

30 березня 2018, 09:53

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі та вжиття заходів з підготовки справи до судового розгляду

 

29 березня 2018 року

 

справа № 823/1390/18

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Рідзель О.А., перевіривши матеріали заяви Головного управління ДФС у Черкаській області до фізичної особи-підприємця Мороза Станіслава Юрійовича про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків,

 

ВСТАНОВИВ:

 

29.03.2018 Головне управління ДФС у Черкаській області (далі-позивач) звернулось у Черкаський окружний адміністративний суд із заявою про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна фізичної особи-підприємця Мороза Станіслава Юрійовича (далі – відповідач).

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

На підставі п.2 ч.1 ст.283 КАС України провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними визначених законом повноважень здійснюється на підставі заяви таких органів щодо підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків. Заяву подано з додержанням вимог ч.2 ст.283 КАС України. Згідно зі ст.25 КАС України справа підсудна Черкаському окружному адміністративному суду.

Заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 160, 161, 172, 283 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України), подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. На виконання ч.2 ст.283 КАС України з’ясовано, що заяву подано у встановлений законом строк. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у прийнятті заяви відсутні.

Тому суддя дійшов висновку відкрити провадження у справі.

На підставі ч.1 ст.175 КАС України у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, відповідач має право надіслати: суду – відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу, іншим відповідачам, третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Згідно з ч.3 ст.163 КАС України відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дасть змогу позивачу підготувати свої пояснення, міркування та аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

З огляду на викладене, суддя дійшов висновку запропонувати відповідачу до часу судового засідання надіслати відповідачу та суду відзив на позовну заяву.

Керуючись ст. ст. 162-163, 168, 171, 173, 179, 243, 248 КАС України, суддя,

 

 

УХВАЛИВ:

 

Відкрити провадження у справі за заявою Головного управління ДФС у Черкаській області до фізичної особи-підприємця Мороза Станіслава Юрійовича про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків.

Призначити судове засідання на 30 березня 2018 року о 14 год. 00 хв., що буде проводитись одноособово суддею Рідзелем О.А. у приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Запропонувати відповідачу в разі невизнання заяви надати:

суду – відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують фактичні обставини;

позивачу – копію відзиву та доданих до нього документів.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

 

Суддя

О.А. Рідзель