flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важливість впровадження волонтерського сервісу в судах

15 квітня 2021, 16:01

 

14 квітня 2021 року суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова, заступник керівника апарату суду Юрій Іванченко та головний спеціаліст апарату суду Любов Сіволдаєва долучилися до участі в конференції на тему "Служба волонтерів як необхідна складова надання сервісів для вразливих груп користувачів суду".

Під час конференції обговорювалися питання щодо впровадження в українських судах спеціальних сервісів для вразливих груп користувачів суду, а також комфортного перебування та безпеки в суді дітей як відвідувачів, так і учасників судового процесу. Також відбулася презентація литовського досвіду впровадження волонтерського сервісу в судах.

Учасники заходу обмінювались досвідом з міжнародними експертами та представниками модельних судів.

Запровадження волонтерських сервісів у судах забезпечить вразливим відвідувачам відчуття безпеки, допоможе підвищити довіру громадян як до суду, так і до державних інституцій.

У 2020 році реалізовано проєкт "Служба волонтерів у судах" у деяких українських судах за участі навчальних закладів та служб правової допомоги.

Захід організований Проєктом ЄС "Право – Justice" у рамках реалізації нової фази Ініціативи "Модельні суди" та проведений в режимі відеоконференції на платформі "Zoom".

Довідково:

Черкаський окружний адміністративний суд було відібрано для участі в новій фазі Ініціативи «Модельні суди», що реалізується Проєктом ЄС «Право-Justice».