flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг для тренерів з актуальної практики ЄСПЛ

11 березня 2024, 11:51

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова брала участь у дводенному тренінгу для суддів – тренерів щодо актуальної практики Європейського суду з прав людини.

Мета тренінгу - формування у суддів-тренерів цілісного бачення викладення принципу юридичної визначеності як складової верховенства права, елементів цього принципу, а також ознайомлення з методологічними аспектами викладання актуальної практики ЄСПЛ.

Під час навчання учасниця мала можливість ознайомитися з мінілекціями, попрацювати в малих групах над практичними завданнями та перевірити себе під час вхідного і вихідного експрес-опитування.

У другий день тренінгу було презентовано узагальнення практики ЄСПЛ у справах проти України за 2023 рік та захисту персональних даних в практиці ЄСПЛ.

Захід організований Національною школою суддів України спільно з Управлінням програм співробітництва Ради Європи в рамках проєкту “Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду” та Програмою підтримки ОБСЄ для України у межах проєкту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя, Фаза ІІ”.