flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Черкаського окружного адміністративного суду завітали майбутні правники

19 квітня 2024, 14:00

18.04.2024 Черкаський окружний адміністративний суд відвідали студенти 2-го курсу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Програма зустрічі включала в себе проведення екскурсії приміщенням суду, спілкування з суддями та візит студентів у судове засідання.

Про історію створення Черкаського окружного адміністративного суду, його структуру та особливості діяльності судової установи розповіла завідувач сектору по забезпеченню роботи керівника апарату суду Любов Сіволдаєва.

Суддя Черкаського ОАС Валентина Орленко у своєму виступі ознайомила слухачів із місією суду в суспільстві, системою судів України, юрисдикцією адміністративних судів.

Суддя Черкаського ОАС Віталіна Гайдаш детально зупинилася на вимогах до позовної заяви, способах подання позовної заяви, процесі відкриття провадження у справі.

Цікавим досвідом для студентів стало відвідування судового засідання, в якості вільних слухачів, з розгляду адміністративної справи під головуванням судді Сергія Кульчицького.

Такі зустрічі зі студентами проводяться з метою закріплення вивченого теоретичного матеріалу з навчальної дисципліни «Адміністративний процес» та з метою ознайомлення із роботою суду вцілому.

Черкаський окружний адміністративний суд завжди радо зустрічає у своїх стінах юних правників, які в майбутньому можуть поповнити лави наших працівників.