flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегатом XV чергового з’їзду суддів України обрано суддю Черкаського окружного адміністративного суду Паламара Петра Григоровича

12 лютого 2018, 15:54

Рішенням Ради Суддів України №71 від 07.12.2017 вирішено скликати ХV черговий з’їзд суддів України. Визначено, що з’їзд відбудеться 5-6 березня 2018 року (резервна дата – 7 березня 2018 року).

Згідно ст.129 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» збори суддів кожного суду загальної юрисдикції (крім місцевого загального суду та Верховного Суду України) обирають на з’їзд суддів України по одному делегату від двадцяти суддів, які працюють в цьому суді. У разі якщо в суді працює менше двадцяти суддів, від суду делегується один делегат.

Делегати на з’їзд суддів України обираються таємним голосуванням на альтернативній основі, при вільному висуненні кандидатур для обрання з числа суддів відповідних судів або суддів у відставці, незалежно від їх місця роботи до виходу у відставку.

07 лютого 2018 року зборами суддів Черкаського окружного адміністративного суду шляхом таємного голосування делегатом XV чергового з’їзду суддів України обрано суддю Черкаського окружного адміністративного суду Паламара Петра Григоровича.