flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти юридичного інституту Східноєвропейського університету економіки і менеджменту

04 жовтня 2018, 14:40

04 жовтня 2018 року до Дня юриста та у рамках  оголошеного Президентом України загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право» Черкаський окружний адміністративний суд провів День відкритих дверей та  гостинно зустрів викладачів та студентів юридичного інституту Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

Основний меседж цієї зустрічі – донести у зрозумілій формі студентам, що суд – це захист, і яким чином здійснити цей захист.

Головний спеціаліст апарату Черкаського окружного адміністративного суду, к.ю.н. Дуженко Світлана Анатоліївна розповіла для студентів історію створення Черкаського окружного адміністративного суду, надала статистичну інформацію про показники роботи суду.

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду, к.ю.н. доц. Трофімова Лариса Віталіївна у доступній для студентів формі розповіла про роль адміністративного судочинства у захисті прав людини, практику застосування рішень Європейського суду з прав людини при вирішенні спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб’єктів владних повноважень.

Також, під час лекції було проведено анкетне опитування відвідувачів суду щодо визначення потреб правової освіти у межах просвітницького проекту «Я маю право».

По завершенню начальник відділу організаційного забезпечення та контролю (канцелярії) Черкаського окружного адміністративного суду Волобуєва Інна Миколаївна ознайомила студентів з роботою працівників відділу безпосередньо на їх робочих місцях у кабінетах, розповіла про основні напрями діяльності відділу щодо порядку приймання документів, їх реєстрації у автоматизованій системі документообігу суду, формуванні судових справ та їх зберіганні після розгляду. Також, начальник відділу висвітлила питання щодо здійснення контролю за виконанням доручень, обліку печаток і штампів суду, речових доказів, складання номенклатури суду, виготовлення виконавчих листів та копій судових рішень тощо.