flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головний спеціаліст апарату Черкаського окружного адміністративного суду склав Присягу державного службовця

12 липня 2019, 09:56

Сьогодні, 12 липня 2019 року в приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду у присутності працівників апарату суду, новопризначений головний спеціаліст апарату Романенко Євген Сергійович публічно та урочисто склав присягу державного службовця.

Керівник апарату суду побажав Євгену Сергійовичу гідно нести звання державного службовця, служити народу України, дотримуючись основних принципів державної служби.

Відповідно до статті 36 Закону України «Про державну службу» особа, призначена на посаду державної служби вперше, публічно складає Присягу державного службовця такого змісту:

«Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права, свободи і законні інтереси людини і громадянина, честь держави, з гідністю нести високе звання державного службовця та сумлінно виконувати свої обов’язки».

Особа, призначена на посаду державної служби вперше, виголошує Присягу державного службовця у присутності державних службовців структурного підрозділу, на посаду в якому її призначено, представників служби управління персоналом відповідного державного органу, підписує текст цієї Присяги і зазначає дату її складення.

Підписаний текст Присяги державного службовця є складовою особової справи державного службовця. Про складення Присяги державного службовця робиться запис у трудовій книжці державного службовця.

Особа, яка вперше займає посаду державної служби, набуває статусу державного службовця з дня складення Присяги державного службовця.